Over Linda

Linda Veenhuizen is een ervaren zangdocente met eigen lespraktijk in Apeldoorn. Ook is ze zangeres, musicalperformer en geeft ze theaterlessen.

Ze rondde de Pabo in Deventer af en studeerde daarna muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar volgde ze intensieve zang- en spellessen van o.a. Edward Hoepelman. Ook volgde ze de minor tot zangdocent. Ze sloot haar opleiding summa cum laude af en speelde in Duitsland en Oostenrijk in verschillende musicals zoals Phantom of the Opera en Tanz der Vampire. 

Daarnaast deed ze workshops en volgde zang- en spellessen bij verschillende docenten in o.a. Amsterdam en Berlijn om haar kennis van spel- en stemtechniek te vergroten. De stemtechniek die zij zelf en voor haar leerlingen gebruikt is gebaseerd op de zangmethode Estill Voice Training (EVT). Deze methode heeft een wetenschappelijke benadering en gaat ervan uit dat iedereen een mooie stem heeft en kan leren zingen. 

Tijdens de zanglessen gebruikt Linda haar kennis en ervaring om de leerling te helpen het beste uit hun stem te halen en ze daardoor met plezier en gemak te leren zingen.

Mijn verhaal

Op twaalfjarige leeftijd zag ik in Londen mijn eerste musical en ik was meteen verkocht. Pas vele jaren èn een pabo-studie later durfde ik de stap te zetten om auditie te doen voor het conservatorium. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen en vier jaar lang genoot ik met volle teugen. Na mijn studie verhuisde ik naar het buitenland om daar in musicals te spelen, wat ik vijf jaar met veel plezier heb gedaan. 

Terug in Nederland werd mijn eerste zoon geboren en ontstond er meer ruimte voor een combinatie van mijn twee passies: zingen en lesgeven. We verhuisden terug naar mijn geboortestad Apeldoorn waar ik mijn eigen lespraktijk opzette. Daarnaast geef ik musicalles bij Kaliber Kunstenschool in Almelo en zing ik met veel toewijding voor de stichting Diva Dichtbij voor mensen met dementie. Allemaal prachtig werk wat ik met veel plezier combineer met het moederschap van mijn inmiddels twee kleine knulletjes!

opleidingen

muziektheater – Fontys Conservatorium Tilburg – minor zangdocent

pabo – Saxion Hogeschool Deventer

cursussen

Estill Voice Training De Kinderstem

Complete Vocal Technique 7-day course

Estill Voice Training Level 1 & Level 2

podiumervaring

MOZART! das Musical – Wenen

Phantom of the Opera – Hamburg

Tanz der vampire – Stuttgart en Berlijn